Nasze octy jabłkowe wytwarzamy już od 8 lat. Poszukiwanie najlepszych form jego pozyskiwania. Czytanie setek stron z jego wytwarzaniem i z jakich gatunków jabłek jest najlepszy.
Poznaliśmy jego sekret i wam ten sekret oferujemy. Ocet nasz wytwarzamy z kilku gatunków naszych polskich odmian, Są one mieszane tak aby nie dodawać do nich cukru a jak już zajdzie taka potrzeba zamiast cukru dodajemy nasze syropy ziołowe aby dosłodzić. Panuje w większości błędne przekonanie że ocet jabłkowy robi się ze skórek owocu . My robimy z całych jabłek aby wydobyć z nich wszystko to co najlepsze.
Dlatego dostajecie państwo smak, zapach jabłek oraz przyjemny kolor dla oczu.
Nasze octy -wszystkie- są octami żywymi nie pasteryzujemy ani nie filtrujemy przed rozlewem do butelek tylko cedzimy .
Nasze najstarsze matki octowe mają już 8 lat i dzielnie produkują nowe octy. :)